Sunday, July 4, 2010

GIVEAWAY! DESIGNER COTTON FABRIC for FREE

Sempena mencapai 10,000 hits pada 3 Julai 2010, jam 10.27 malam (:P)


DESIGNERCOTTONFABRIC memulakan operasi secara online pada Feb 2010. Mencapai hits sebanyak 10,000 dlm masa kurang dari 6 bulan adalah sesuatu yang melangkau jangkaan saya. Terima Kasih di atas sokongan dari customer2, returning customer terutamanya, serta kalian yg melawat website ini. Terima kasih sgt2 juga kepada http://my-cottonhouse.blogspot.com dan juga http://craftzone-my.blogspot.com/ yang banyak membantu promosi.

So..dah namanya pun designer cotton fabric, selayaknya lah kena bagi kain lah kan? Dan inilah hadiah yg bakal dimenangi oleh pemenang yang terpilih (sorang aje). Pemenang akan menerima 1 yard designer fabric dari 1 keping panel seperti di bawah.

Designer Fabric dari Windham, Susannah by Holly Anderson dan Panel Birdie dari MODA. Panel tersebut sebenarnya mengandungi 10 bulatan burung. Sesuai dibuat quilt centerpiece dan tambahkan sashing dengan Susannah. Warna dah memang senada..:P.




Macamana nak masuk giveaway ni???


Senang sangat.


1. Komen kat post ni. Bagitau je apa2 ttg designer fabric. Siapa favourite designer anda dan kenapa anda suka dia? Manufacturer mana yg paling anda suka n kenapa? Koleksi paling anda nak tp belum dapat2 lagi atas sebab2 tertentu? Koleksi yg anda ada dan paling suka? Kalau anda tak biasa ngan designer fabric, komen aje ttg apa2 saja. Kalau nak bg komen ttg website ni bagus jugak. Apa lg yg patut ada utk memudahkan customer, etc.

2. Kalau rajin, linkkan website ni pada blog anda. Pastu link back dlm post 1. kat atas. Kalau rajin ganda dua, buat posting ttg giveaway ni kat blog anda. :D

Pemenang akan dipilih pada 15 Julai 2010.

33 comments:

  1. Congratulations on your 10000 hits !!! I always love bright & colourful fabrics whether it's a designer fabric or not. As for my favourite designer, wow, there are so many fabric designers out there so it's very hard for me to narrow it down. I could say that Scandinavian fabric designers are my favourite at the moment. Their designs are so quirky and fun.

    I hope to see more cheaper designer fabrics from you !!! Have a nice week ahead !!!

    ReplyDelete
  2. tahniah, semoga usaha anda akan diberkati.terima kasih kerana memberikan servis yang terbaik.dah masuk 3 kali saya beli designer cotton TANYA WHELAN,suka sangat design AVA ROSES n BAREFOOT ROSES..KAINNYA TAK SAMA DENGAN JAPANESE COTTON,NAMA PUN DESIGNER COTTON KAN...KUALITI MEMANG BAGUS.ALL THE BEST..

    ReplyDelete
  3. Salam and congratulations!
    10,000 hits in 6 months is fantastic! Fabric dalam your site memang cantik. Am spoilt for choice!

    Zara

    ReplyDelete
  4. Salam,
    Congrats !!! Dah reach banyak hit.
    OK, My fav usually from Timeless treasure & IKEA, sbb design dia tak typical bunga2. I tak expect you boleh kurangkan harga lg sbb memang i tau cotton ni quilting quality, so dia agak tebal tp sejuk & kualiti cotton (based on threadcount) yg cantik. . Org kata, alah membeli menang memakai.
    Ok, sebab sy tengah gila & tengah batak buat baju. So nak shara apa yg sy dah buat & dah upload gambar kat internet.
    http://www.sentuhanbayu.com/search/label/Made%20By%20Lily
    My current project still ada 3 yg pending hehehehe. So marilah jenjalan ke website sy.

    ReplyDelete
  5. Congrats! This is my FIRST ATTEMPT in the world of GIVEAWAYS! I accidentally came across the designer cotton a few months ago. Before, names like Amy Butler, Tanya Whelan or Heather Bailey were nothing but today I dream a lot about them.... hehehe... My fav are a lot but so far Tanya Whelan is top on the list...(biasa le.. nama pun ada iras2 ros). My fav manufacturer... Free SpiritFfabric tp yg lain pun suke.... I'm hoping for Tanya Whelan's collection especially Dolce or maybe Darla & I hope sooner or later my desire will be realised by you. Thanks to you, we are able to grab these designer fabrics! Phew! lega...coz we don't have to go far to get the materials.... Even now.. still can't make up my mind which one to choose... sudah rambang mata...
    So THE BEST OF LUCK! Can't wait for the 20,000 or 50,000 or 1 million hits! Boleh buat giveaway lg...
    I'm still new so my blog doesn't have much. Followers pun seciput je but I still want to share your GIVEAWAY with my seciput followers... Mana le tau dpt kekawan baru. Singgah le ye... jgn malu2... buat mcm rmh sndiri...
    http://rosheyzcraftworld.blogspot.com/2010/07/designer-cotton-fabric-giveaway.html

    ReplyDelete
  6. Congratulation to 10k hits. Wow the design is very2x beautiful in ur web. Actually dulu i tak minta dgn cotton but after i browse ur web i fall in love with cotton......i can call myself "cotton fabricholic ". If i go fabri i must buy cotton ...giler betul. Baju raye aje 6 helai cotton + viscose no more silk, chiffon etc.Even my doter , mother in aw n mother pun i belikan kain cotton for baju raya. My fav design ...... semua I suka coz the colour n design so nice , so far Tanya Whelan is on the top due to the design n colour. Why ......of course the rosess design such Barefoot Roses....ala2x english gitu so so sweet...sejuk mata memandang dan bil apakai nampak lebih muda:). Lastly I hope u can link more fabric designer web in ur web.

    MY blog still not up to date due to I'm still new and no time to update :(...buzy with my job and my new baby.My time is very2x limited. Hopefully I've time to update. My current .project....... jahit tudung, cloth pad, jubah, baju raye but still byk yg pending . Talk about kain ....fuh banyak like kamdar :) ...I don't know when I can clear everything......

    ALL THE BEST and hopefully ur web can reach hit up to 100k.....giveaway mest lbh grand :)

    ReplyDelete
  7. Firstly, terima kasih kerana mengajak saya menyertai Giveaway ini & congrats sebab dah 10,000 hit your blog. keep it up.

    tentang favorite designer, sudah pasti sandi henderson (meadowsweet) and kitty yoshida (city girl). saya memang suka design2 cam ni and tak jemu mata memandang. Malahan wallet2 saya selepas ini akan lebih banyak kepada kain2 koleksi sandi henderson.

    Kain2 kitty yoshida pun cantik2 (city girl) tapi susah sangat nak cari especially yg kaler biruuuu ...

    harap sungguh dapat designer fabric ni .. hahaha .. pastu bleh buat wallet untuk giveaway lak .. ihiks...

    ReplyDelete
  8. Salam, saya baru terjumpa ur blog thru http://craftzone-my.blogspot.com/ . Tahniah ya!

    Cotton memang kain yang paling mengujakan. Tak menyusahkan penjahit amatur macam saya ni. Designer fabric? Of course la...cantik2 design nya.
    Setakat sekarang, saya baru ada koleksi daripada Amy Butler & Tanya Whelan. Yang lain pun cantik2. Saya suka browse http://makingitfun.blogspot.com/, http://modkidboutique.blogspot.com/, http://portabellopixie.typepad.com, http://www.amybutlerdesign.com of the US Fabbys Designers.

    ;)
    hmm...would like to become ur customer soon! ;)

    ReplyDelete
  9. cantik kain kat atas tu... saya ni nak menjahit tapi tak ada kain yang nak dijahit...jenis2 kain pun tak la hapal semua...

    oleh yang demikian, saya nak try la masuk giveaway ni...semuga saya menang dan boleh la jahit sesuatu...Lama dah terpendam hasrat nak menjahit ni...huhu...

    and kalau dah name nye designer fabric, mestila designnye unik dan satu je dalam dunia... jadi worth buying and winning la...

    plus, sume fabric yang saya tengok kat sini cantik kalau buat beg atau sarung bantal baby...


    apepun...tahniah kepada tuan punya blog kerana dah cecah 10,000 hits...ramai pengunjung tu...mesti fofular...

    ReplyDelete
  10. saya letak gambar fabric sebagai button kat sidebar blog saya dan linkkan ke post ini.

    ReplyDelete
  11. Thank you for the giveaway. Love all the designer fabrics but my current favourite is Patty Young especially Playdate.

    ReplyDelete
  12. salam...
    tahniah 10,000 hit.
    Saya tak tahu byk psal designer cotton fabric tapi i love cotton
    harap2 boleh menang

    ReplyDelete
  13. http://nadzmade.blogspot.com/2010/07/ga-designer-cotton-for-free.html
    here's the link for ur ga. i dun really know much bout designer fabric, instead i know nothing. tapi kalau ada rezeki, dapat, alamdulillah.

    ive read ur older posts, and i sure love your collecton of fabric.
    luvelyadrenalin89@gmail.com

    nad
    :)

    ReplyDelete
  14. congrats suzie!!! semoga lebih maju lagi..

    buat masa ni, collection yg paling saya suka, hunky dory by chez moi.. meadowsweet sandi henderson pun boleh buat saya gila juga.. amy butler pun.. kakaka... semua sukalah.. sebenarnya saya tak kisah pun siapa designernya.. asalkan sedap mata saya memandang, memang saya suka lah.. especially yg pandai main warna.. hadoi.. tak tertahan rasanya....

    ReplyDelete
  15. saya mmg peminat cotton, tp saya tak pandai sangat tentang siapa designer, bagi saya cotton punya kualiti dan peminat tersendiri...saya suka dengan cotton sebab rasa seperti dalam pelukan ibu yang menenangkan, selesa serta lebih yakin memilikinya..

    ReplyDelete
  16. congrats on ur hits achievement!!
    i've just stumbled upon ur blog and love to see all the nice lovely items here

    count me in for the giveaway and many2 thanks !!

    ReplyDelete
  17. tahniah cz blog mendapat sambutn hangat..hemm..sy ni xtau la sgt bab2 designer cotton...hemm...mmg buta tang cotton2 ni...tp klu ada yg berkenan sy belasah jer xtau la plak sape designernya n jenis per...tp yg saya lihat kt blog ni mmg designer cotton ni sgt cantik xcm japaness cotton...corak2 sgt2 la cantik n menarik...suka cotton jenis corak2 yg abstrak...color lak yg striking....huhuhu..okla itu jerlah...visit my blog yer...http://erynaraisyajoincontest.blogspot.com/2010/07/giveaway-designer-cotton-fabric-for.html

    ReplyDelete
  18. Subhanallah
    sangat cantik semua fabrik2 ni.. sy mmg tak pandai bab kain2 ni,.. tp sy rasa sgt superb dan terpana melihat kain2 yg sgt maveles... mcm2 boleh buat kalau kreatif.. koleksi? saya tak pasti ade ke tak koleksi designer cotton fabric ni.. sbb tak tahu sgt bab kain2 ni..tp subhanallah sgt superb,.keep up the good work!!

    ReplyDelete
  19. Salam,
    Congrats !!! Dah reach banyak hit.
    act sy mmg tak tau sgt pasal cotton ni
    tp sy mmg suka conton ni tmbh2 warna2 yg sgt2 cantik
    sy nak komen pasal contton ni mmg sy tak pandai tp sy nak komen pasal website ni...kalu la background ni di tukar kpd warna yg lebih ceria maybe lebih menarik minat org utk melihatnya....heheeheheh.....tq

    ReplyDelete
  20. hi suzie..Congratulations on your 10000 hits...hebat tuh..luv ur blog...coz i blh link terus ke blog designer yg i minat...sebut pasal designer cotton (DC) sape yg tak suka..lagi-lagi free plak tu... DC ni mmg la mahal harganya tapi berbaloi-baloi kalau kita dah memilikinya.. i paling minat Tanya Whelan punya collection..darla, ava rose n barefoot roses...heart them so much... sweet sgt.. i selalu berangan nak jahit kan my doter dress dr all collections dia.. tapi angan2 dulu la...

    ReplyDelete
  21. Salam kenal ^^

    Saya tidak pernah memilik designer fabric. Namun saya banyak juga membaca dan terlihat pelbagai corak designer fabric merata-rata tempat di internet ni, terutamanya di blog-blog jahitan. Saya sangat menyukai design Amy Butler (yg lain2 pun cantik juga). Mungkin kerana Amy Butler's designs adalah yg pertama saya kenali. Mahal, ekslusif dan berbaloi untuk dimiliki! Itulah yg boleh saya katakan tentang designer fabric.

    Tahniah krn mencapai 10K hits ^^
    i am so happy for you :)

    ReplyDelete
  22. congrats!

    sepanjang sy menjahit, sy x pernah memiliki fabric designer, masih mungumpul dana untuk memiliki koleksi2 fabric designer.... sy sgt teruja bile melihat hasil2 kraf n jahitan drpd designer fabrics ni... tp sy suke sgt michael miller, sbb design dia sgt comel....

    i really hope to be the lucky one who get this yummy fabric!

    ReplyDelete
  23. Actually I'm so new to this that I haven't bought my first fabric yet. All I do everyday is look for updates on fabrics and survey the price and drool over the selections.. Basically, I'm so new that I can't justify paying a king's ransom (or so it seems to me, as a student) to buy fabric which i may or may not mess up. haha. i roughly know what i want to do with it, the problem is just that I don't know how to execute the plan properly.

    and my would i be in a pool of tears if i mess up the fabric that I got by saving up (ikat perut!) two weeks for.

    haha!

    and congratulations on your 10k hits! :)

    ReplyDelete
  24. Congratsss dear for the huge hits!!!

    I've fallen in love with the prizes and I know I must join this giveaway. Hehe..

    I've made a blog post about this giveaway and everything about the designers, fabrics, collections, blog improvements etc is stated on that post.

    I believe it'd be better if you can come and check. Hehe..

    But I'll include everything in this comment as well. =)

    My favourite designers are absolutely Tanya Whelan, Jennifer Paganelli and Erin McMorris.

    The collection that I've been wanting for so long is Ava Rose by Tanya Whelan.

    Can never say no to all its fabrics. =)

    And about your site, I really hope you can beautify it more. Hehe..

    Apart from your own header, it'd be very nice if you can use any of your own picture of fabrics as the background for your site. *wink*

    It'd be super nice if you play with attractive types of fonts and colours.

    Thanks! =)

    ReplyDelete
  25. Congratulations.... I orang baru di dunia of designer cotton... :) Currently having fun learning, collecting fabrics and crafting...

    ReplyDelete
  26. Nor Hani Nazreen binti NazaruddinJuly 11, 2010 at 6:36 PM

    Bagus website ni!!! Never thought of looking for cotton online, tapi memang jenuh nak cari cotton yang cantik2 kat kedai.. banyak kaler yang tak berkenan.. Thanks for the website!!!

    ReplyDelete
  27. I LOVE this blog!
    memang suka jalan-jalan di sini sambil berangan-angan nak memiliki sehelai dua kain di sini...cun cun sgttt...colour yg sgt menarik...susah nak dapat kain-kain designers kat Malaysia ni...takmo buat sale ke darling??..hihihih...berpusing-pusing mata i bila tgk setiap kain kat sini...anyway all the best dear n CONGRATZ on ur big hits

    http://pinklolipops.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. salam..tahniah di atas pencapaian 10,000 hits!! Actually saya tak berapa tahu tentang designer fabric tapi saya memang suka menjahit..suka cotton..biasanya cari cotton dekat kamdar dan nagoya saja.. Designer yang saya pernah tahu Amy Butler..heather Bailey..ntah betul ntahkan tidak. Itupun selalu baca kat website kak maya.

    Saya dah jumpe web ni..mungkin lepas ni lagi senang nak cari cotton fabric..macam2 boleh jahit..hehe~ Dan,kalau ada rezeki boleh menang giveaway ni. TQ!

    ReplyDelete
  29. waa...beshnyer kalau dpt desinger fab..suke...cecantik sgt... sronok kalau ada collection sndri..n lagi best kalau dpt free... ;-)

    anyway..tahniah atas pencapaian anda...mana taknyer...kekain d cne sume cecantik..hatta kalau x membeli pun..asal dpt menjamu mate udah cukup untuk menaikkan semangat penjahit2 sekalian...

    ReplyDelete
  30. Salam..
    tahniah kerana telah mencapai 10000 hits!
    Saya tak tau nak komen apa sebab saya kureng tau pasal designer fabric..
    apapun, saya harap semoga anda terus berjaya dan teringin jugak saya nk menang GA ni.. :)

    ReplyDelete
  31. Tahniah 10k hits....saya tak tau sgt pasal designer fabric...tp yg mana cantik n idea tetiba dtg semua ok.....but biler jumper blog nih...baru tau bukan 2 bukan 3 designer fabric yg ader...mcm2 rupernyer...:) Semoga dgn adernyer GA nih dpt la saya merasa pegang designer fabrics....n dpt teruskan lagi order dgn web nih...aper2 pun sekali lagi tahniah....:)

    ReplyDelete
  32. http://hajalicious-craft.blogspot.com/2010/07/giveaway-designer-cotton-fabric-for.html

    ReplyDelete
  33. salam..tahniah
    ada beberapa designer yang shima suka...tapi tak ingat dah..sebab kain semua dah dalam kotak.. baru belajar menjahit dan suam2 kuku...tapi memang suka fabric cotton..
    buat apa2 pun cantik, quilt, beg ..

    1st time masuk sini
    senang juga nak beli kain..sebelum ni kena pergi kedai patchwork dan craft ..jauh juga
    oklah nanti shima round2 kat kedai ni...thanks

    ReplyDelete